Nieuw: Concerten in een huiskamer
Een solist(e) vertolkt aria’s en liederen met pianobegeleiding voor een handvol liefhebbers aan kleine tafeltjes onder gedimd licht.
Het Gemeenschapscentrum ‘De Zeyp’ in Ganshoren beschikt misschien niet over een echte huiskamer, maar de parterre is een waardig alternatief.
De theaterspots worden gedoofd en maken plaats voor een rustgevende verlichting. De tafeltjes met de zitjes zijn goed voor de ideale sfeer en staan garant voor het volop genieten van de zang en het pianotspel.
Voor het eerst in 2024: zie Agenda.'Jong Talent'-concerten
Een belangrijke vuistregel in onze werking is dat we jonge solisten kansen geven om hun talent te tonen aan een echt publiek en dit op een heus podium. De solist zorgt voor het programma en een begeleider, en het B.O.T. zorgt voor de organisatie, publiciteit, ontvangst en omkadering.
Deze concertreeks gaat door in de Oude Kerk in Sint-Agatha-Berchem waar een piano ter beschikking staat.De bedoeling is om op 4 donderdagen telkens 2 concerten van 1 uur te realiseren gespreid over het jaar.
Concerten in de 's Gravenmolen in Grimbergen
In de 's Gravenmolen vonden we een geschikte partner om een concert in combinatie met een lunch aan te bieden.
Een Lentelunch en een Nieuwjaarsconcert staan op onze vaste planning, andere concerten kunnen ook.
Opera voor Kinderen
We trachten de kinderen van jongsaf warm te maken voor operette. Al sinds 2014 organiseren we een opera op kindermaat: in het Nederlands en ingekort door ongeveer 50 minuten, wat voldoende is om de aandacht vast te houden. Kwamen al aan bod: 'Hans en Grietje', 'Assepoester', 'Abu Hassan' en 'Doornroosje'.
Deze voorstellingen zijn bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar, en worden meestal in schoolverband gevolgd.
11 juli-concert
Al enkele jaren organiseert vzw Muntpunt de 11 juli-viering in Brussel, op vraag van de Vlaams Minister voor Brussel.
Concreet presenteert het B.O.T. twee identieke concerten gespreid over de namiddag.
De praktische realisatie is volledig in onze handen, en onze artistiek leider is verantwoordelijk voor het programma.
De voorstellingen gaan door in de Bijstandskerk aan de Kolenmarkt, een autovrije straat in een bruisende zone.Grote Productie
Naar het jaareinde toe presenteert het B.O.T. een operette-voorstelling met alles erop en eraan, inclusief boventiteling.
Jarenlang kwam die op het podium van het Kaaitheater, maar door renovatiewerken weken we uit naar de KVS.Een eerste voorstelling is voorbehouden voor bewoners van Woonzorgcentra en Dienstencentra, en is een enigszins ingekorte versie. Reden daartoe is de lifestream bestemd voor wie zich niet kan verplaatsen. Daags nadien volgen twee volwaardige voorstellingen voor het grote publiek.
Dankzij een samenwerkingsverband met 30CC, het culturele centrum van Leuven, kunnen we tevens twee voorstellingen brengen in de Stadsschouwburg op de centrale Bondgenotenlaan.Nationale Operette-concours
Het B.O.T. geeft kansen aan jonge solisten via de 'Jong Talent'-concertreeks. In 2019 werd er daarnaast besloten tot het organiseren van een wedstrijd om jonge talenten op een andere manier aan te trekken.
De wedstrijd verloopt via een voorronde waarna de jury beslist wie toegelaten wordt tot de finale.
Voor de laureaten zijn er geldprijzen en optredens in een of ander concert van het B.O.T.
De bedoeling is om dit concours tweejaarlijks te organiseren.'Spotlight'-concerten
Naast de seizoensvaste producties creëert het B.O.T. ook eigen producties onder de noemer 'Spotlight'-concert.
Hierbij wordt er gewerkt rond een wel afgelijnd thema.
Kwamen al aan bod: 'Alma Mahler' (rond componiste Alma Mahler, de echtgenote van Gustav Mahler), 'De Vader van de operette - de componist Hervé', 'Requiem voor Eurydice' en 'Pixis in the Picture'.Concerten voor Derden
Het B.O.T. kan tevens een kleinschalig concert realiseren op vraag van een privépersoon, een vereniging, ...